Kollage av Nokia 7.2.Bildläcka av nya Nokia 7.2. Källa: Gsmarena

Rykten

Ny vecka och nya mobilnyheter. I dag skriver vi bland annat om bildläckor föreställandes nya Oneplus 7T och Nokia 7.2. Två telefoner som ser ut att påminna en hel del om varandra, framför allt när man tittar på kamerans placering på bakstycket.

Bilder på Oneplus 7T har läckt

Inom kort kommer Oneplus att lansera sin nya telefon Oneplus 7T. Precis som innan varje ny lansering florerar en del rykten och ibland läcker även bilder. Så även denna gång. Onleaks och Pricebaba har tagit fram en framställning av telefonen roterandes i 360 grader. Är bilderna äkta så är det stora skillnader jämfört med föregångaren. Den stora skillnaden är bakstycket där kameran är placerad på en cirkulär upphöjning mitt på telefonen.

Tidigare har liknande skisser cirkulerat på nätet, vilket tyder på att bilderna är äkta. Enligt bilderna får telefonen tre kameralinser istället för två som tidigare. 

Nya Oneplus 7T väntas offentliggöras någon gång i oktober.

Nokia 7.2 har fångats på bild

I början av september väntas HMD Global offentliggöra en ny Nokia-modell vid namn Nokia 7.2. Redan nu kan vi dock få en bild av hur den kommer att se ut. Nya bilder från Gsmarena visar en telefon med tre kameror på bakstycket och en droppformad sensorpanel. Likt Oneplus 7T sitter de tre bakre kamerorna på en cirkulär upphöjning.

Telefonen ser ut att komma med en 6,2 tumsskärm och ha full HD-upplösning. Dessutom väntas den få processorn Snapdragon 710 vilket ger bra mellanklassprestanda.

Huawei har ett systemchipp på gång

Huawei är på väg att ta fram ett eget mobilt systemchipp. Nyligen publicerade mobiltillverkaren en teaserfilm på chippet, som heter Kirin 990. Teaserfilmens syfte var att berätta att man har planer på att visa upp chippet på IFA-mässan i Berlin i början av september.

Det finns inte mycket information om Huaweis nya systemchupp i dagsläget. Det verkar dock som att det kommer ha stöd för 5G. Den informationen är dock inte jätteintressant för oss svenskar just i dagsläget. Ett annat rykte som florerat är att systemchippet ska vara tillverkat på ett sätt som gör det både energisnålt och effektivt.