Iphone XSSnart kan Iphone XS ersättas av en ny modell. Foto: quangmooo/Shutterstock.com

Rykten

Vi är tillbaka med nya mobilnyheter. Den här veckan handlar allt om uppgifter som har läckt gällande nya telefonmodeller. Bland annat väntas Apple släppa tre nya Iphone-telefoner nu i september, och senare i veckan kan Sony presentera sin nya flaggskeppstelefon.

Uppgifter om nya Iphone-modeller har läckt

I september väntas Apple presentera nya Iphone-modeller. Det handlar då om Iphone 11, 11 Pro och 11 Pro Max som ska ersätta Iphone XR, XS och XS Max. Nu har Gsmarena kommit över uppgifter om de nya telefonerna.

Iphone 11 ska enligt uppgifter få en LCD-skärm på 6,1 tum, medan 11 Pro och 11 Pro Max får OLED-skärmar på 5,8 och 6,5 tum. Alla telefoner kommer att ha Face ID, Wifi 6 och nya processorn A13.

Iphone 11 Pro och 11 Pro Max sägs även få 6 GB arbetsminne, stöd för Apple Pencil och större batteri. Ingen av modellerna verkar dock få något 5G-stöd.

Rent prismässigt verkar det inte vara några större skillnader från förra årets modeller.

Bilder på Sonys nya flaggskepp har läckt ut

På IFA-mässan i Berlin som drar igång på fredag väntas Sony presentera sitt nya flaggskepp, Xperia 2. Nu verkar det dock som att bilder på telefonen redan har läckt ut.

Det är den tyska sajten Winfuture som har kommit över bilder som ser ut som officiella pressrederingar. Bilderna visar telefonen i flera vinklar och avslöjar många detaljer. Telefonen har många likheter med Xperia 1, men trippelkameran på baksidan är nu placerad högt upp till vänster i stället för på mitten. På den högra sidan finns även en fingeravtrycksläsare placerad bredvid volymreglaget. 

På ena kortsidan kommer Xperia 2 att vara utrustad med en mikrofon och USB-C-port. Något som saknas på telefonen är 3,5 millimeters hörlursutgången. 

Detaljer om ny Samsung-telefon

I vår väntas Samsung lansera nya Galaxy S11-familjen. Trots att det är långt kvar till lanseringen har en del rykten redan börjat florera. Enligt My Smart Price kommer telefonerna att vara utrustade med 5G-modem. Dessutom väntas Samsung byta ut 12 megapixelkamerorna till Isocell-kameror med 48 och 64 megapixlar.

Totalt väntas Samsung lansera tre olika varianter av Galaxy S11-modellen.