Person håller i en Iphone XRIphone XR säljer bättre än både XS och XS Max. Foto: waller66/Shutterstock.com

Lanseringar

Vecka 38 är här och vi är tillbaka med några mobilnyheter. Den här veckan skriver vi bland annat om när Oneplus 7T ska presenteras. Vi berättar även om ett rykte som florerar gällande Samsungs flaggskeppstelefoner.

Samsung kan slå ihop serierna Galaxy Note och Galaxy S

Ett nygammalt rykte om att Samsung ska slå ihop sina flaggskeppsserier florerar igen. Det är läckan Evan Blass som skriver att den sydkoreanska mobiltillverkaren planerar att slå ihop serierna Galaxy S och Galaxy Note för att göra plats åt den vikbara telefonen Galaxy Fold.

En potentiell ny flaggskeppstelefon skulle kunna vara en Galaxy One. Det är en mobil som liknar en Galaxy S, fast med en tillhörande penna.

Samsung har själva valt att inte kommentera ryktet.

Oneplus 7T presenteras den 10 oktober

Nu står det klart att Oneplus 7T och 7T Pro presenteras den 10 oktober på ett event i London. Mobiltillverkaren gick ut med informationen bara ett par timmar efter att en större läcka gjort anspråk på att avslöja datumet för presentationen.

I det meddelande som Oneplus skickade ut gällande presentationen lovar man även användarna en ännu bättre upplevelse än tidigare. Några större avslöjanden om telefonerna kom inte i meddelandet. Den som vill veta alla detaljer får därmed vänta till den 10:e.

Iphone XR – Apples stora försäljningssuccé

Iphone XR har varit en viktigt telefon för Apple. Företaget Awin som arbetar med annonsering på nätet har genom sin data kunnat se hur betydelsefull Iphone XR har varit i jämförelse med Iphone XS och XS Max. Försäljningen för den billigare telefonen var 146 procent högre än för de dyrare varianterna under de första månaderna efter lanseringen.

I cirka ett års tid har XR varit den stora försäljningssuccén och är det fortfarande. Telefonen har inte på något vis varit avgörande för Apples framtid, men den kan däremot ha varit viktig för att behålla viktiga marknadsandelar.