Samsung Galaxy FoldSamsung Galaxy Fold har lanserats i Sydkorea men har fortfarande många brister. Bland annat letar sig smuts in i telefonen. Foto: Pressbild/Samsung

Granskningar

Ny vecka och nya mobilnyheter. Den här veckan skriver vi bland annat om Samsung Galaxy Fold som har en hel del svagheter jämfört med många andra smartphones. Vi skriver även om Iphone-försäljningen som går bättre än vad Apple hade förutspått.

Samsung Galaxy Fold är fortsatt otålig

I somras lanserade Samsung sin nya vikbara telefon, Galaxy Fold, i hemlandet Sydkorea och på ytterligare några andra marknader. Lanseringen av telefonen hade då försenats på grund av att den inte var tillräckligt tålig.

Trots att telefonen nu är lanserad verkar det inte som att Samsung har fått bukt med problemet. Det skriver Ny Teknik. Flera teknikjournalister har rapporterat att den skyddsfilm som sitter på telefonen har ramlat av. När telefonen viks ihop uppstår dessutom glipor där smuts kan leta sig in.

Testaren Zack Nelson, som driver Youtube-kanalen, Jerry Rig Everything, menar att skärmen på den nya telefonen är lika tålig som fuktigt bröd. I hans test av telefonen kan man även konstatera att skärmen inte är tåligare än att det går att repa den med naglarna.

Samsung varnar dessutom Fold-användarna för att trycka hårt på skärmen då den kan gå sönder. Telefonen ska helst inte heller vara i närheten av betalkort eftersom telefonens magneter kan göra korten obrukbara.

Iphone-försäljningen går starkt

Det finns inte några officiella siffror på hur bra Apples nya Iphones säljer. Det finns dock mycket som tyder på att den går bra, åtminstone om man tar del av Apple-analytikern Ming-Chi Kuos rapport, vilket Ubergizmo har gjort. Kuo har i sin rapport bland annat tittat på hur långa väntetiderna är i Apples onlinebutik för att bilda sig en uppfattning om hur försäljningen går.

Den telefon som har sålt allra bäst är den midnattsgröna Iphone 11 Pro. Även de gröna och lila Iphone 11-modellerna har sålt riktigt bra. Alla tre modeller hade en väntetid på tre veckor. Övriga varianter hade en väntetid på omkring 10 dagar. 

Enligt Kuos rapport har försäljningen överträffat Apples egna förväntningar.