Motorolas logga på kontorsbyggnadMotorola har råkat läcka information om nya Moto G7. Foto: testing / Shutterstock.com

Rykten

Veckans mobilnyheter är tillbaka. Precis som vanligt har det hänt mycket i mobilvärlden och vi har valt ut det mest intressanta. Denna vecka handlar mycket om vikbara telefoner och att Motorola själva råkat läcka information om kommande modeller.

Huawei kan visa upp vikbar telefon i februari

Huawei har tidigare annonserat att man planerar att släppa en telefon med vikbar skärm. När telefonen skulle kunna släppas har däremot varit oklart. Rykten säger dock att telefonen kommer presenteras redan i slutet på februari under den årliga mässan Mobile World Congress i Barcelona.

Ny Teknik har varit i kontakt med Sverigechefen Kenneth Fredriksson. Han vill inte bekräfta uppgifterna men säger att det är möjligt att det kommer spännande nyheter på årets MWC-mässa. 

Om en vikbar telefon presenteras är det möjligt att den kommer gå ut till försäljning någon gång under det andra kvartalet. Det blir spännande att se om Huawei hinner före Samsung i racet om att vara den första mobiltillverkaren att lansera en telefon med vikbar skärm.

[Ads1]

Motorola råkade läcka information om kommande modeller

Motorola väntas inom kort presentera sin nya telefon Moto G7. Sedan tidigare har en hel del uppgifter läckt ut och dessa har nu bekräftats när Motorola själva lyckats läcka information om telefonen på sin brasilianska sajt, skriver mobil.se.

Den information som läckt ut var att telefonen kommer ha en droppformad sensorpanel och 3,5 mm hörlursutgång. Dessutom kommer telefonen få en dubbelkamera på baksidan med 12 respektive 5 megapixlar medan selfiekameran får 8 megapixlar.

Moto G7 kommer dessutom har en 6,24 tums skärm och en batterikapacitet på 3 0000 mAh.

Utöver informationen om G7:an lyckades Motorola läcka information om flera versioner av telefonen, så som Moto G7 Plus och Moto G7 Power. Något Motorola trots allt lyckats hålla för sig själv var priset på de olika telefonerna.

Xiaomi visar telefon med vikbar skärm

Det är inte bara Huawei och Samsung som arbetar med en vikbar telefon. Kinesiska Xiaomi har visat upp ett videoklipp på en prototyp-telefon med vikbar skärm.

Än så länge handlar det bara om en prototyp men om responsen är tillräckligt positiv finns det möjlighet att man börjar massproducera telefonen.