Nya Razer Phone 2. Foto: Pressbild/Tre

Lanseringar

Mobilnyheterna denna vecka är många och spännande. Razer har bland annat lanserat en ny gamingtelefon, Nokia har släppt en ny modell och haft en annan i ett benchmarktest och vi har äntligen fått reda på när nya OnePlus 6T börjar säljas.

Det lanseras nya mobiltelefoner på löpande band. Vi på Mobiltelefoner.se har denna vecka listat fyra heta mobilnyheter som väcker intresse hos alla mobilnördar.

Razer lanserar en ny gamintelefon

Så var den här, nya Razer Phone 2. En telefon för alla som älskar spel världen över. Telefonen är utrustad med en 5,7 tums stor LCD-skärm och har stereohögtalare som krossar alla andra mobilhögtalare på marknaden. 

För att fungera så bra som möjligt till den riktiga gamingnörden är telefonen utrustad med ett rejält batteri på 4 000 mAh. Lagringsutrymmet är blygsamma 64 GB men det går att utöka rejält. Genom att sätta in ett externt minneskort kan lagringsutrymmet utökas till hela 1 TB.

Razer Phone 2 är dessutom vatten- och dammtät och har klassificeringen IP67.

[Ads1]

Nokia har släppt en mobil för under 1 500 kronor

Nokia har släppt ytterligare en modell. Nokia 3.1 Plus som den heter blir till en början bara tillgänglig på den indiska marknaden. Telefonen i sig är inte särskilt märkvärdig men då kostar den också bara 1 400 kronor.

Modellen kommer med en 6 tum stor skärm och ett batteri på respektabla 3 500 mAh. Nokia 3.1 Plus är dessutom utrustad med två kameror på bakstycket och en djupsensor. Arbetsminnet är låga 2 GB och lagringsutrymmet är endast 16 GB men då måste man också komma ihåg att telefonen kostar mindre än ett par Apple AirPods.

Nokias flaggskepp i benchmarktest

Senare i veckan väntas nya Nokia 7.1 Plus offentliggöras i Kina men med namnet Nokia X7. En enhet med namnet X7 har nu även dykt upp på Geekbench benchmarktest. Telefonen uppvisade godkända siffror, bland annat ett single core-resultat på 1 827 poäng.

Enheten som testades använde sig av Android 8.1 Oreo. Troligtvis kommer dock inte konsumenterna behöva göra det, det mesta tyder på att en uppdatering till nya Android Pie blir tillgänglig inom en snar framtid.

Det mesta tyder på att enheten kommer ha ett arbetsminnet på 6 GB och en lagringskapacitet på 128 GB. Dessutom väntas skärmstorleken vara på hela 6,2 tum.

Nokia 7.1 Plus ryktas få en dubbelkamera på bakstycket med 12 och 13 MP, medan selfiekameran väntas få 20 MP. 

OnePlus 6T börjar säljas 6 november

Förra veckan kunde vi meddela att OnePlus kommer hålla ett lanseringsevent för nya 6T den 30 oktober. Nu har det kinesiska mobilföretaget även avslöjat när telefonen kommer börja säljas. Säljstart blir 6 november, alltså bara en vecka efter lanseringen.

Den som befinner sig i Indien har dock möjlighet att köpa telefonen redan den 5 november.