En bild på New York och OnePlus-telefonOnePlus ska utmana Apple i USA. Foto: Abhisheklegit / Shutterstock.com

Rapporter

I veckan har det hänt mycket i mobilvärlden. Samsungs telefon med böjbar skärm uppges bland annat bli försenad och OnePlus ger sig in på den amerikanska marknaden för att utmana Apple. Dessutom har kinesiska Xiaomi slagit försäljningsrekord.

Samsungs telefon med böjbar skärm kan försenas

Samsung arbetar stenhårt med att lansera världens första smartphone med böjbar skärm. Tanken var att telefonen skulle komma ut på marknaden i början av 2019 men nu ser den ut att bli försenad. Det är Bloomberg som kommer med uppgifterna om att telefonen nu blir försenad. Istället för att den lanseras i början av året får vi vänta till någon gång under det andra kvartalet.

Tidigare var tanken att telefonen skulle presenteras för första gången på Samsung utvecklarkonferens senare i november. Vad som nu ska visas upp är därmed oklart.

[Ads1]

Samsung och Apple straffas för att medvetet ha åldrat telefoner

Apple och Samsung bötfälls i Italien efter att ha medvetet gjort telefoner långsammare. Böterna uppgår till 10 respektive 5 miljoner euro.

Det hela började förra hösten då Apple misstänktes göra sina äldre iPhone-modeller långsammare. Apple bekräftade att så var fallet men att man gjorde det för att förhindra oavsiktliga avstängningar som ofta drabbar telefonerna när batteriet blir slitet.

Detta fick de italienska myndigheterna att även börja granska andra mobiltillverkare, däribland Samsung. I Samsungs fall handlade det om att man uppmanade Galaxy Note 4-användare att installera en Android-version som var avsedd för Note 7 vilket gjorde den äldre modellen långsammare.

OnePlus ska utmana Apple i USA

Kinesiska OnePlus går oerhört starkt och är ett av världens mest snabbväxande företag. Nu tar man nästa steg i utvecklingen och ger sig in på den amerikanska mobilmarknaden med stöd av T-Mobile och Qualcomm. 

Att ge sig in på den amerikanska marknaden är ett modigt drag av OnePlus och nu hoppas man kunna utmana Apple på deras egen hemmaplan. När man lanserar i USA gör man det med nya modellen 6T som enligt benchmarksajten Antutu visat sig vara den näst snabbaste Android-telefonen i dagsläget. Endast gamingtelefonen ROG Phone från Asus är snabbare.

iPad Pro nu med Face ID

Den 30 oktober presenterade Apple två nya iPad Pro-modeller i två olika storlekar. Den mindre har en skärmstorlek på 11 tum medan den större har en skärm på 12,9 tum. Nya iPad Pro är utrustad med Face ID, precis som iPhone. Dessutom är den utrustad med en helt ny Apple Pencil. Pennan kan nämligen fästas på plattans kant tack vara magneter längs hela sidan. Pennan laddas dessutom då den sitter fast på iPaden.

Ytterligare en nyhet med den nya modellen är avsaknaden av hemknapp, vilket gjort att man kunnat behålla samma dimensioner men utökat skärmstorleken.

[Ads2]

Xiaomi har levererat fler telefoner än någonsin

Xiaomi är än så länge en relativt okänd mobiltillverkare på den globala marknaden men faktum är att man säljer bättre än någonsin tidigare. Förra året sålde men hela 90 miljoner enheter och att sälja fler än så i år trodde man skulle bli svårt. Trots det satte man upp ett mål om att sälja 100 miljoner enheter och det har man redan nu lyckats med.

Framgångarna beror till stor del på den ökade försäljningen i Indien. Där har man nu utökat sitt försprång gentemot Samsung. På den indiska marknaden har Xiaomi 27 procent av marknadsandelarna och Samsung har 23 procent.