En bild på en svensk flagga och Huawei-telefonFoto: Karlis Dambrans / Shutterstock.com

Lanseringar

En vecka har passerat och återigen har vi en hel del mobilnyheter att bjuda på. Vi berättar bland annat om hur arbetet med Apples första 5G-telefon går och när den väntas lanseras. Vi skriver även om Huaweis framtidsplaner på den svenska marknaden. 

Apple kan släppa 5G-telefon 2020

Många mobiltillverkare arbetar med att ta fram sina första 5G-telefoner. För Apples del tyder mycket på att lanseringen av den första iPhonen med stöd för 5G kommer ske någon gång under 2020. Uppgifterna kommer från Fast Company som varit i kontakt med en källa som vill vara anonym. Stämmer uppgifterna skulle det innebära att Apple ligger något efter de främsta konkurrenterna. 

I arbetet med telefonen har dock Apple stött på vissa problem. 5G-modemen gör nämligen telefonen för varm och det måste lösas innan modemet kan användas i serieproducerade telefoner.

[Ads1]

På måndag börjar ny Nokia 7.1 säljas i Sverige

Nu på måndag börjar nya Nokia 7.1 säljas i Sverige. Telefonen är en uppföljare till Nokia 7 som dock aldrig släpptes i Sverige. Priset för telefonen ligger på cirka 4 000 kronor vilket är ungefär samma pris som för Nokia 7 Plus.

Styrkan med nya Nokia 7.1 ska enligt tillverkaren HMD Global vara kameran. Telefonen kommer med Android 8.1 Oreo men kommer uppdateras till 9.0 Pie inom en snar framtid. I Sverige ska telefonen säljas i färgerna Gloss Steel och Gloss Midnight Blue.

Huawei ska satsa allt mer på den svenska marknaden

Kinesiska Huawei tar över allt fler marknadsandelar på den globala marknaden. Tidigare har man sagt att att den svenska marknaden är väldigt viktig för företaget och därför är det kanske inte helt överraskande att man nu beslutat sig för att satsa än mer i Sverige.

Huawei har idag 300 anställda som jobbar i Sverige med forskning och utveckling men fler väntas det bli. Det säger åtminstone Peng Xi som är chef över bolagets verksamhet i Norden och Centraleuropa, till Computer Sweden.

Peng Xi berättar att Huawei har planer på att öka investeringarna i hela Norden men framförallt i Sverige. Exakt hur många fler som kommer arbeta med den svenska marknaden talar han inte om men han säger att 30 procent av resurserna han har kommer riktas mot Norden.