Samsung visade upp sin vikbara telefon på utvecklarkonferensen. Foto: Pressbild/Samsung

Lanseringar

Ny vecka, nya mobilnyheter. Vi skriver bland annat om Samsung som äntligen visat upp sin nya vikbara telefon för första gången. Ytterligare en asiatisk mobiltillverkare har gjort en del väsen av sig, nämligen Huawei. Den kinesiska tillverkaren har tagit hjälp kändisar för att knäcka Apples dominans på den svenska mobilmarknaden.

Samsung har visat upp sin vikbara telefon

Då har den äntligen presenterats, Samsungs vikbara telefon. På utvecklarkonferensen i San Francisco visades den nya generationens mobiltelefon upp. Telefonen ser ut som en vanlig smartphone men något tjockare när den är ihopfälld och utfälld påminner den om en minisurfplatta. 

I utfällt läge förändras formen på telefonen och de appar som är tänkta att fungera i det läget kommer att behöva omdesignas. Skärmen kallar man för ”infinity flex display” och den ska gå att vika hundratusentals gånger utan att kvaliteten försämras. Modellen är till skillnad från det kommande flaggskeppet Galaxy S10 inte tänkt att vara för den breda massan. Istället ska den vikbara telefonen vara en exklusiv modell.

Priset för telefonen är ännu oklart men det väntas bli en dyr historia. Just nu ryktas det om ett pris på 1 770 dollar, vilket motsvarar 16 000 kronor.

[Ads1]

Huawei vill knäcka Apples dominans med hjälp av kändisar

Att ta över den svenska mobilmarknaden är tufft då Apple dominerar fullständigt med över 50 procent av marknadsandelarna. Kinesiska Huawei, med 13 procent av marknadsandelarna har dock planer på att göra ett försök och till sin hjälp har man en rad svenska kändisar.

När Huawei visade upp sin senaste telefon i ett samarbete med tidningen Café sågs flera kändisar mingla runt. Politikerna Lars Leijonborg och Leif Pagrotsky fanns på plats tillsammans med Ingemar Stenmark och Börje Salming. Även simmerskan Sarah Sjöström har tidigare varit med och marknadsfört Huaweis sportklockor.

– Vi kommer att satsa ännu mer på samarbeten med kändisar och influencers som kan tala för våra produkter, säger Tony Rong, Huaweis marknadschef för Centraleuropa och Norden, till SvD.

Huawei är idag en av världens snabbast växande mobiltillverkare och man växer kraftigt för varje år som går.

Apple-användare kastades ut från sina Apple ID-konton

Flera Apple användare har klagat på både sociala medier och forum om att deras Apple ID-konton blivit låsta. Vanligtvis sker detta av säkerhetsskäl om någon försökt ta sig in på kontot och gissat fel lösenord för många gånger. I detta fall ska det dock rört sig om en så pass stor skara användare att den anledningen kunde uteslutas.

Användarna tvingades nollställa sina lösenord för att därefter logga in igen. Än så länge har inte Apple talat om vad felet berott på men på diverse forum spekuleras det i att en automatiserad attack pågår mot flera Apple ID-konton.