en bild på en oneplus telefon och mclaren formel 1 bilOnePlus inleder samarbete med McLaren. Foto: Abhisheklegit

Samarbeten

Samsung ber om ursäkt för cancerskandalen som kostade 118 människors liv och OnePlus inleder samarbete med superbiltillverkaren McLaren. Som brukligt är veckans mobilnyheter många och vi har sammanställt de mest intressanta.

OnePlus och McLaren inleder samarbete

Biltillverkaren McLaren, kända för sina Formel 1-bilar och sportbilar, inleder samarbete med den kinesiska mobiltillverkaren OnePlus. Exakt vad samarbetet ska gå ut på har inte annonserats än. I ett pressmeddelande beskrivs samarbetet som en fusion mellan två företag som har en förkärlek för hastigheter, McLaren i sina bilar och OnePlus i sina telefoner.

De både företagen ska hålla i ett gemensamt lanseringsevent den 11 december i McLarens teknologicenter i den engelska huvudstaden London.

Eventet har passande nog fått namnet ”Salute to speed”.

[Ads1]

Huawei Mate 20 Pro får blandat betyg i hållbarhetstest

Nyligen lanserades nya Huawei Mate 20 Pro och det gav youtubern JerryRigEverything en möjlighet att testa hur hållbar telefonen är. JerryRigEverything har för vana att utsätta telefoner för en rad olika tester, bland annat undersöker han hur reptåliga telefonernas skärmar är och hur bra telefonerna klarar ett böjtest innan de går sönder. 

Huaweis nya telefon visade sig ha en stark ram som var svår att böja men glaset gick sönder förvånansvärt enkelt. Skärmen var inte heller jättebra på att stå emot vassa föremål och repades väldigt enkelt.

Det som imponerade allra mest med telefonen var dess bakstycke som inte låter sig repas av nycklar, mynt eller ens rakblad.

Samsung ber om ursäkt för cancerskandal

Hundratals av Samsungs anställda i fabriker har genom åren drabbats av cancer till följd av dålig arbetsmiljö. Skandalen uppdagades först 2007 och sedan dess har den juridiska processen pågått. För ett par veckor sedan kom beskedet att bolaget ska betala uppemot 1,2 miljoner kronor per anställd som drabbats av cancer.

Häromdagen gick även Kim Ki-Nam från Samsungs ledning ut och bad om ursäkt.

– Vi har misslyckats med att hantera hälsorisker, sade han, enligt Al Jazeera.

Totalt rör det sig om 320 personer som drabbats av sedan 1984. 188 personer avled till följd av sjukdomen.