En bild på en iPhone XApple uppges ljuga om skärmstorleken i iPhone X. Foto: Halfpoint / Shutterstock.com

Granskningar

Det har blivit dags för de sista mobilnyheterna innan jul. Idag berättar vi bland annat om att Apple fått motta en stämningsansökan och att Samsungs nya vikbara telefon ryktas få dubbla batterier.

Stämmer Apple – uppges ljuga om antal pixlar och skärmstorlek

Flera personer har lämnat in en stämningsansökan mot Apple som de påstår ljuger gällande antalet pixlar och skärmstorleken på iPhone X. Telefonen sägs ha en 5,8 tums stor skärm men enligt personerna bakom stämningsansökan är den bara 5,6875 tum. De menar att Apple inte tagit hänsyn till att telefonen har runda kanter och en sensorpanel när de mätt skärmstorleken.

Vad gäller antalet pixlar så är man kritisk mot att Apple bara använder sig av två subpixlar per pixel istället för tre subpixlar som man vanligtvis gör.

Om personerna som står bakom stämningen är ute efter någon kompensation är ännu oklart. Skulle man få gehör för stämningen är det högst troligt att dessa problem även finns i iPhones nyaste modeller XS, XS Max och XR.

[Ads1]

Samsungs telefon med vikbar skärm får dubbla batterier

Nästa år kan Samsung bli först i världen med en vikbar telefon. Skärmen kommer i utfällt läge vara 7,3 tum stor och med en så stor skärm lär den sluka en hel del batteri. I stället för att sätta in ett starkare batteri i telefonen kommer nu uppgifter från sajten Let’s Go Digital att den nya telefonen kommer vara utrustad med dubbla batterier. Totalt kommer de båda batterierna ha en kapacitet på 6 000 mAh.

I och med att skärmstorlekarna skiljer sig så pass mycket beroende på om telefonen är utfälld eller inte så kommer troligtvis det ena batteriet vara en bit större än det andra.

Apple anställer tidigare Tesla-designer

Apple har just gjort klar med en ny designer. Den nya designern heter Andrew Kim och har tidigare arbetat hos Tesla med bland annat Tesla Model 3. Han har tidigare även jobbat hos Microsoft. Vad Andrew Kim ska göra hos Apple är oklart men det amerikanska bolaget har under året plockat in en rad personer som tidigare arbetat åt Tesla. 

Det mest troliga är att Kim ska hjälpa till med Apples bilprojekt Project Titan. Men det kan lika väl handla om något annat. Under sin tid på Microsoft arbetade Andrew Kim med både hårdvara och mjukvara. Han var bland annat involverad i Windows 10.