Nya Samsung Galaxy S10Nyligen lanserades Samsungs senaste modell Galaxy S10. Foto: Karlis Dambrans/Shutterstock.com

Lanseringar

I denna veckas mobilnyheter handlar allting om asiatiska mobiltillverkare. Samsung Galaxy S10 får exempelvis bättre chipp på den amerikanska marknaden än den europeiska och Motorola har bekräftat att man ska lansera en vikbar telefon.

Nya Galaxy S10 utrustas med snabbare chip i USA än i Europa

Den senaste modellen i Samsung Galaxy-serien, S10, har utrustats med Samsungs egna chipp Exynos 9820 i Europa. På andra sidan Atlanten har telefonen däremot fått det ännu snabbare Qualcomms Snapdragon 855-chippet, det skriver mobil.se.

Samsung har under flera år valt att använda olika chipp beroende på vilken marknad Galaxy-telefonerna släpps. De flesta marknaderna har fått det egna Exynoschippet men i USA har kunderna fått det senaste chippet från Qualcomm.

Benchmarktester visar att skillnaderna mellan chippen är stora. Faktum är att till och med förra årets chipp från Qualcomm är bättre än årets toppchipp från Exynos. Samtidigt ska kunderna inte dra för stora växlar av testerna då det inte säger allt om hur telefonen fungerar i vardagen. Det är överhuvudtaget tveksamt om det kommer märkas någon större skillnad.

Motorola släpper vikbar telefon

Motorola ser ut att följa Samsung och Huaweis fotspår och lansera en vikbar telefon. Bolaget har bekräftat att en sådan telefon är på gång, det säger produktchefen Dan Dery till Engadget.

Motorola ska ha arbetat på en vikbar mobil under en längre tid. I intervjun framgår det att företaget vill skydda telefonens skärm och det ska man göra genom att låta skärmen vikas inåt istället för utåt.

När en vikbar telefon kan vara aktuell är oklart men Dery säger att man inte vill hamna på efterkälken vilket i sådana fall skulle betyda att en lansering bara är några få månader bort.

Bilder har läckt av Huaweis nya värstingtelefoner

I slutet av mars kommer Huawei hålla i ett pressevent i den franska huvudstaden Paris. Mycket tyder på att det är där det kinetiska bolaget presenterar sina nya flaggskepp P30 och P30 Plus. Redan nu har det läckt ut bilder på telefonerna som Winfuture har publicerat.

Om bilderna stämmer överens med det verkliga utseende är det inga större skillnader från föregångarna. En skillnad är dock att fingeravtrycksläsaren tagits bort och istället integrerats i skärmens nedre del. 

Telefonerna väntas liksom P20 och P20 Pro få tre kameror på baksidan och ett bakstycke i tonade färger.