Huaweis huvudkontor i Shenzhen

Rapporter

Kinesiska Huawei går starkt på den globala mobilmarknaden. Nu flaggar företags vd för att man ska kunna bli världens största mobiltillverkare redan nästa år.

Under året har Huawei haft en målsättning om att leverera 180 miljoner mobiltelefoner. Försäljningen har dock gått över förväntan och nu tror det kinesiska bolaget att det inte ska vara omöjligt att leverera fler än 200 miljoner mobiltelefoner.

Bolagets vd tror att försäljningen kommer fortsätta öka och att det inte ska vara omöjligt att bli den mobiltillverkare som går allra bäst nästa år.

– Under fjärde kvartalet nästa år är det möjligt att vi blir nummer ett, sa Richard Yu, på en presskonferens på huvudkontoret i förra veckan.

Var branschtvåa under den andra kvartalet

Huawei har på sista tiden gått mycket starkt. Under årets andra kvartal var man den mobiltillverkare med näst flest marknadsandelar på den globala marknaden, vilket vi på Mobiltelefoner.se skrivit om tidigare.

I och med den framgången passerade man iPhone i antal sålda enheter. Huawei kunde endast se sig slagen av sydkoreanska Samsung.

Info! Huaweis flaggskepp P20 Pro har varit en starkt bidragande orsak till framgångarna.

Bara på ett halvår har företaget vuxit med över 15 procent.

Nokia växer med över 700 procent

Det är inte bara Huawei som går starkt på den globala mobilmarknaden, även Nokia redovisar imponerande siffror. Den klassiska mobiltillverkaren sålde sin mobildivision 2013. Idag är det istället HMD Global som släpper Nokia-märkta mobiltelefoner.

Efter att bara ha levererat smartphones i 1,5 år har man redan tagit sig in på topp tio-listan över världens största tillverkare av smartphones.

Under årets andra kvartal sålde man 4,5 miljoner enheter. Samma period året innan var den siffran en halv miljon.

På bara ett år har företaget vuxit med 782 procent. Att fortsätta klättra på listan kan dock ta tid. På plats åtta hittar vi Lenovo med varumärket Motorola. De sålda närmare tio miljoner telefoner under det andra kvartalet.