mobilskärm med vit bakgrund och apples loggaEnligt försäljningssiffrorna för årets tredje kvartal har intresset för Apples mobiltelefoner blivit allt svalare. Foto: nikkimeel/Shutterstock.com

Rapporter

Under årets tredje kvartal sjönk Apples försäljningssiffror rätt rejält, och på listan över de mest sålda mobilmärkena placerar sig företaget blott på fjärde plats. Samsung är den ohotade ettan, Huawei kniper andraplatsen och Xiaomi seglar upp som nummer tre. Det skriver Mobil.se.

Försäljningssiffrorna för årets tredje kvartal talar sitt tydliga språk. Intresset för Apples Iphone har minskat och under perioden såldes bara 41,6 miljoner enheter. Företagets marknadsandel är nu 11 8 procent, vilket är ett tapp på 10,6 procent jämfört med det tredje kvartalet 2019.

Samsung toppar försäljningslistan

Listan över de mest sålda mobilmärkena i världen toppas av Samsung som sålde drygt 80 miljoner enheter. Den sydkoreanska mobiljätten har nu en marknadsandel på 22,7 procent, vilket är en ökning på 2,9 procent jämfört med motsvarande period förra året.

Huawei tappar men hamnar ändå på andra plats

Huaweis försäljning gick förvisso ner med 22 procent jämfört med det tredje kvartalet i fjol, men eftersom företaget sålde cirka 51,9 miljoner enheter kniper de ändå andraplatsen efter Samsung. Huawei har en marknadsandel på 14,7 procent.

Xiaomi seglar förbi Apple

Då kanske du tror att Apple i alla fall tar sig in på en tredjeplats? Faktum är att kinesiska Xiaomi ökade sin försäljning med hela 42 procent under det tredje kvartalet, och med sina 46,5 miljoner sålda enheter seglar de förbi Apple och placerar sig som nummer tre på topplistan. Xiaomi har nu 13,1 procent av mobilmarknaden.

Försäljningen av Apples andra tjänster stiger

Apples Iphone-försäljning ha gått ner under det tredje kvartalet, men enligt 99mac har det gått desto bättre när det gäller försäljningen av företagets andra tjänster. Enligt kvartalsrapporten steg försäljningen av tjänster som Apple TV+ och Apple Music med 1,2 miljarder dollar, och Mac-försäljningen med 1,6 miljarder dollar.