Flera trasiga mobiltelefoner från Apple i en stor plastlådaAllt fler telefoner från Apple återvinns. Var tredje person lämnar in sin gamla telefon när de köper en ny. Foto: Parilov/Shutterstock.com

Lanseringar

TLC har presenterat en mobiltelefon som kan vikas i tre delar och Samsung Galaxy Fold får en uppdaterad kamerafunktion. Det är några av nyheterna du kan läsa om i veckans mobilnyheter. 

Var tredje Appleanvändare byter in sin gamla mobil

Apples inbytesprogram verkar ha gett resultat. Var tredje person som köper en ny mobiltelefon byter in sin gamla mobil i stället för att låta den hamna i en byrålåda. Anledningen till att man väljer att byta in sin mobil är främst för att få ner priset på den nya mobiltelefonen.

Apples vd, Tim Cook, uppger i en intervju med GQ att Apple sedan 2017 har ett miljömål som sträcker sig långsiktigt där de vill kunna tillverka nya produkter genom att återvinna gamla telefoner. På så vis kan Apple tillverka nya porodukter utan att dra upp nytt material från jorden. En del av Apples miljömål är att få till ett fungerande inbytesprogram så att gamla produkter kan återvinnas och bli nya.

TLC presenterar mobil som viks ihop som ett Z

TLC presenterade nyligen en telefon där den 10 tum stora skärmen kan vikas i tre delar. Vikbara telefoner verkar fortfarande vara populära, trots att de mest omtalade mobilerna Huawei Mate X och Samsung Galaxy Fold har blivit försenade. 

Mobiltelefonen från TLC är lika stor som en surfplatta när den är helt utvikt. Telefonen har två gångjärn som gör att telefonen kan vikas ihop i tre delar som ett Z. När mobiltelefonen viks ihop helt blir den dock väldigt tjock.

Samsungs nya uppdatering ger bättre kamerafunktion

Samsung har släppt en ny mjukvaruuppdatering som gör att Samsung Galaxy Fold får samma kamerafunktion som S10 och som introducerades i Galaxy Note 10.

Kameraappen har fått ett nattläge för selfies vilket gör att du kan ta selfies i mörkt ljus som blir betydligt bättre än tidigare. Nattläget innebär att slutartiden blir längre, och så länge som du och kameran är stilla så kommer du att kunna ta mycket bättre bilder i dåligt ljus.

Med uppdateringen kan du nu spela in videoklipp där du kan få en effekt med en bakgrund som är oskarp och en funktion för AR-klotter. Funktionen AR-klotter gör att du kan rita motiv och fästa det fritt i din omgivning som du filmar.