Huawei-telefon med operativsystemet AndroidNya Huawei Honor 20 Pro kan stoppas från att använda Android. Foto: Karlis Dambrans/Shutterstock.com

Lanseringar

I veckans mobilnyheter skriver vi bland annat om Apple som väntas lansera Iphone-modeller med stöd för 5G först 2020. Vi berättar även om den nya uppdateringen till Galaxy S10 som ger kameran ett betydligt bättre nattläge.

Iphone får stöd för 5G nästa år

Det florerar ständigt nya rykten om kommande Iphone-modeller. De senaste handlar om 2020 års modeller, trots att det fortfarande är långt kvar till 2019 års lansering. Ryktena som sprids just nu är att kommande modeller ska ha stöd för 5G, skriver Macrumors. Med tanke på att många telefoner redan under hösten kommer att börja lansera 5G-telefoner är inte denna nyhet alltför chockerande.

Nästa års Iphone-modeller väntas även använda sig av en ny fingeravtrycksteknologi som gör det möjligt att använda touch ID över hela skärmen.

Uppdatering ger kameran i Galaxy S10 bättre nattläge

Nyligen släppte Samsung en ny uppdatering för Galaxy S10. Uppdateringen innehöll en del förbättringar, bland annat bättre stabilitet för wifi och bluetooth. Den största förbättringen har dock skett med kamerans nattläge. Sajten Mobil.se har låtit testa nattläget som visade sig ge bättre färger, ljus och detaljrikedom än med vanligt fotoläge. Det är dock viktigt att användaren håller telefonen helt stilla medan bilden tas.

Mobil.se valde även att jämföra resultatet med andra telefoners mörkerprestanda och konstaterar att nattläget innebär en klar förbättring.

Honor 20 Pro kan stoppas av sanktionerna mot Huawei

För ett par veckor sedan fick amerikanska företag handelsförbud med Huawei. Detta inkluderar Google och operativsystemet Android, som Huawei använder sig av. Befintliga telefoner ska dock kunna fungera med Android, men frågan är vad som händer med kommande modeller.

Strax efter sanktionerna trädde i kraft lanserades nämligen Huawei Honor 20 och Honor 20 Pro. Enligt 01net.com ska dock Honor 20 ha hunnit få sin Android-certifiering, däremot inte Honor 20 Pro. Skulle det vara på det viset skulle det innebära att Honor 20 Pro inte får använda sig av Android och dess appar. Åtminstone inte fram tills dess att handelsförbudet dras tillbaka.