Mobiltelefoner från tillverkaren VertuMobiltillverkaren Vertu är tillbaka med ännu en lyxig modell. Foto: Hadrian / Shutterstock.com

Lanseringar

I veckan har det kommit ut en mängd spännande mobilnyheter. Bland annat flyttar OnePlus lanseringseventet av sin nya 6T på grund av ett Apple-event samma dag. Dessutom är lyxmobiltillverkaren Vertu tillbaka med en telefon i krokodilskinn som kostar närmare 40 000 kronor.

Apples höstevent får OnePlus att tidigarelägga lanseringen av nya 6T

För några dagar sedan kunde Apple bekräfta att man kommer hålla i ytterligare ett höstevent innan året är slut. Platsen för eventet är New York och mycket tyder på att det är nya iPad och Mac-modeller som kommer presenteras.

Eventet hålls den 30 oktober, samma dag och i samma stad som den planerade lanseringen av OnePlus 6T. Till följd av detta har OnePlus valt att tidigarelägga sitt event då man inte vill riskera att fokus ska riktas mot Apple när man presenterar en ny telefon.

Det nya datumet för OnePlus lanseringsevent blir istället den 29 oktober.

OnePlus lanseringsevent brukar vara lite speciella bestående av både journalister och privatpersoner som köpt biljetter. Priset för biljetterna kan man sedan tillgodoräkna sig om man köper telefonen som presenteras. I och med att man väljer att tidigarelägga eventet ger man pengarna tillbaka till dem som nu inte kan komma. Förutom biljettpriset betalar man även alla kostnader för hotell och flygresor.

[Ads1]

Lyxtelefontillverkare släpper telefon i krokodilskinn

Lyxtelefontillverkaren Vertu släpper en ny modell, Aster P. Det har på senare tid varit tyst kring tillverkaren och många trodde att man hade sett den sista telefonen från Vertu.

Med den nya modellen får användaren bland annat en 4,97 tums full HD-skärm, 128 GB lagringsutrymme och ett batteri på 3 200 mAh. Inte särskilt imponerande jämfört med de större mobiltillverkarna. Vad som däremot skiljer Vertus nya Aster P från andra mobiltelefoner är materialet.

Telefonerna är handtillverkade och har en skärm med 133 karats safirkristallglas och hela backstycket är täckt med krokodil- och ödleskinn. Nya Aster P kommer endast finnas tillgänglig på den kinesiska marknaden och den kommer att kosta 37 00 kronor. Det är med andra ord en telefon för personer med en hel del pengar på kontot.

Huawei och Samsung planerar att lansera telefoner med vikbara skärmar

Det har länge ryktats om vem som ska hinna först med en vikbar skärm på en telefon, Samsung eller Huawei. Nu tyder mycket på att det blir Samsung och kanske kan man visa upp en sådan telefon redan i november.

Den slutsatsen är det åtminstone många som drar efter att Samsung publicerat en mystisk tweet. Tweeten bestod av en animering på ett platt sträck som viks ut och bildas till en pil som pekar mot datumet i november då Samsung håller i en utvecklarkonferens i San Francisco.

För tillfället tyder det alltså på att Samsung hinner före Huawei som enligt bolagets vd Richard Yu släpper en telefon med vikbar skärm nästa år. Yu kan inte ge ett exakt datum på när telefonen kan släppas det han dock kan bekräfta är att den kommer vara utrustad med 5G.