Hand som håller i mobiltelefonen Samsung Galaxy Note 10 plusSamsung Galaxy Note 10 Plus har den bästa smartphonekameran enligt Youtube-techprofilen MKBHD. Foto: Lukmanazis/Shutterstock.com

Lanseringar

Det är tisdag och en vecka kvar till julafton. Har du inte köpt dina julklappar än kan du få lite julklappstisp i veckans mobilnyheter. Nokia har lanserat två mellanklassmodeller. Motorola har lanserat Motorola One Macro som en lågprislur som sticker ut i mängden, och mobilen med bäst smartphonekamera är utsedd.

Två nästan identiska Nokia

Nokias två mellanklassmodeller, Nokia 6.2 och Nokia 7.2, släpptes nästan samtidigt. Nokia 6.2 är något billigare än Nokia 7.2, men då får du vara beredd på att ge upp en hel del, skriver mobil.se

Modellernas utseende är väldigt lika. Det som skiljer dem åt utseendemässigt är färgvalen på baksidan och att Nokia 7.2 har frostat glas på baksidan medan baksidan på Nokia 6.2 är blank. Andra skillnader är kamerorna och chipet som driver telefonen.

Trots likheterna och att Nokia 7.2 har en något bättre kamera kan Nokia 6.2 ändå vara ett bättre köp eftersom den är tusen kronor billigare. I den högre prisklassen finns det många andra modeller att välja mellan och då väljer vi nog bort Nokia 7.2.

Motorola One Macro utrustad med makrolins

Motorola One Macro är enligt mobil.se en ovanlig lågprislur med sin makrokamera. Makrokameran gör att Motorola One Macro verkligen sticker ut. Makrokameran verkar vara en trend som vi troligtvis kommer att få se mer av även på billigare mobiltelefoner i framtiden.

Dagens dyra flaggskeppsmodeller klarar av att ta bra bilder med den uppsättning av kameror som mobilen har utrustats med. De mobiltelefonerna är dock mycket dyrare än Motorola One Macro.

Priset på Motorola One Macro ligger på 2 000 kronor, vilket gör att den placerar sig i budgetklassen men med en ovanlig extrafunktion. Enligt testet i Mobil.se tar Motorola One Macro bättre makrobilder än flera av de mångdubbelt dyrare flaggskeppsmodellerna. Vill du ha en mobiltelefon med makrolins som tar bra kort är Motorola One Macro ett mycket prisvärt alternativ. 

Mobilen med bäst smartphonekamera är utsedd

Även i år har Youtube-techprofilen MKBHD gjort ett blindtest av smartphonekameror och resultatet liknar förra årets resultat där det blev en riktig blandning, skriver mobil.se.

I år var det Samsung Galaxy Note 10 Plus som hade den bästa smartphonekameran. Även i år var det en enklare telefon som placerade sig på andraplatsen – den kneps av Samsung Galaxy S10e. Andra skrällar i testet var att Apples Iphone 11 Pro slogs ut av Oneplus 7T Pro. Dessutom slogs Huaweis P30 Pro ut av budgetmobilen Redmi K20 Pro.

Så vill du ha mobilen med den bästa smartphonekameran ska du ta en extra titt på Samsung Galaxy Note 10 Plus. Med det avslutar vi veckans mobilnyheter och önskar er en riktigt god jul.