Hitta en mobiltelefon med stor skärm

Mobiltelefoner kommer i olika storlekar. På senare år har stora skärmar varit det allra populäraste alternativet. När du letar efter en mobiltelefon med stor skärm vill du välja en som passar dig bra. För att hitta rätt bör du jämföra mobiltelefonerna med varandra.

Det här ska du titta efter när du jämför mobiltelefoner med stora skärmar

  • Batteritiden. Det kräver mycket energi att driva en stor mobilskärm. Därför måste du se till att mobiltelefonen du köper har bra batteritid.
  • Den ska vara lätt att hantera. Även om du är ute efter en mobiltelefon med stor skärm får det inte bli på bekostnad av funktionaliteten. Välj en mobiltelefon med stor skärm som är lätt att hantera. Är skärmen för stor finns risken att du tappar den och att den går sönder.
  • Priset. Precis som med alla mobiltelefoner skiljer sig priserna åt. Jämför priserna för att hitta den som är billigast.

En stor skärm är bra för dig med dålig syn

Om du har dålig syn kan en mobiltelefon med stor skärm vara att rekommendera. Eftersom text och ikoner blir större på en större skärm blir det lättare för dig att se vad du gör på mobiltelefonen. Många nya mobiltelefoner har dessutom ett väldigt användarvänligt gränssnitt som gör det lättare för dig att se innehållet på mobiltelefonen.

I dag finns det många mobiltelefoner med olika skärmstorlekar, så det är bara att välja en som passar bra för dig.

Stora skärmar passar perfekt för att streama film

Eftersom det är lättare att se innehållet på en mobiltelefon med stor skärm passar den väldigt bra att streama filmer och serier på. Den stora skärmen gör att du kan se alla detaljer i den aktuella scenen. Om filmen är textad behöver du inte heller anstränga dig för att läsa texten.

Ju större skärm mobiltelefonen har, desto bättre lämpad är den för filmtittande. Det leder i sin tur till en bättre filmupplevelse.

Det är dyrare med mobiltelefoner med stora skärmar

Mobiltelefoner med stora skärmar är i regel dyrare än mobiltelefoner med mindre skärmar. I dagsläget lanserar mobiltillverkarna ofta samma modell i flera olika storlekar. Då är mobiltelefonen med störst skärm alltid dyrast.

Hur mycket priset skiljer sig mellan olika skärmstorlekar varierar mellan olika modeller. Förutom storleken kan det även finnas vissa skillnader i funktioner. Den större mobiltelefonen kan till exempel få en mer utvecklad kamera än den mindre varianten.

Det är tydligt att det är en trend som går där mobiltelefoner med stora skärmar är populära just nu. I slutet av 00-talet var det snarare så att mobiltillverkarna strävade efter att göra så små mobiltelefoner som möjligt. Då var det i stället små skärmar som var populärast på mobilmarknaden.

Mobiltelefoner med stora skärmar är mer ömtåliga

Mobiltelefoner med stora skärmar är ofta mer ömtåliga än mobiltelefoner med små skärmar. Skärmen i sig är mer ömtålig än vad exempelvis bakstycket är. Dessutom är det en större yta som är helt exponerad och riskerar att skadas om du tappar mobiltelefonen i marken.

Om du skaffar ett mobilskal kan du skydda mobiltelefonen mot skador och därmed förhindra att den går sönder. I dag finns det skal som täcker bakstycket och har en liten kant som skyddar skärmen.

Det finns också heltäckande mobilskal som skyddar både fram- och baksida. Ett sådant skydd är självklart bäst för dig som vill hindra att mobiltelefonen går sönder.

Mobiltelefoner med stora skärmar är svåra att hantera för barn

Oavsett ålder är det många som lockas av mobiltelefoner med stora skärmar. För barn är dock en stor skärm inte det bästa alternativet. Mobiltelefoner med stor skärm är mer otympliga än mindre mobiltelefoner. Det gör det svårt för barnet att dels hålla mobiltelefonen i handen, dels förvara den i fickan. När du köper en mobiltelefon för barn är det oftast bästa att köpa en med liten skärm.

Barn är i regel mer oförsiktiga än vuxna, och med tanke på att mobiltelefonerna ofta är otympliga för barn är det bäst om ditt barn får en mindre mobiltelefon. Då minimerar du risken för att den går sönder.