Bra tillbehör till din mobiltelefon

Vilka tillbehör som är bra till din mobiltelefon beror på vad du använder den till. Ett tillbehör som däremot passar de flesta är ett bra fodral för att skydda mobiltelefonen mot skador. Kör du mycket kan det också vara bra att ha en mobilhållare med tanke på att det inte längre är lagligt att hålla mobiltelefonen i handen när man kör.

Skydda mobiltelefonen mot skador med ett fodral

Det kanske viktigaste tillbehöret du kan skaffa till din mobiltelefon är ett skal. Det är förvånansvärt lätt att tappa en mobiltelefon i marken. Många mobiltelefoner har dessutom stora glasskärmar som lätt spricker. Om du då köper ett mobilskal kan du skydda din mobiltelefon och förhindra den från att gå sönder.

Det finns olika typer av mobilskal du kan välja mellan. En del skyddar bara mobilens bakstycke, medan andra omsluter mobiltelefonen helt och hållet. Ett mer omslutande skal är mindre praktiskt och tar större plats men ger dig ett bättre skydd.

Tips! Du kan även skydda skärmen på din mobiltelefon med ett skärmskydd i glas eller plast.

Mobilhållare passar dig som behöver vara kontaktbar i bilen

Om du tillbringar mycket tid i bilen kan en mobilhållare passa dig. Sedan den 1 februari 2018 är det olagligt att hålla mobiltelefonen i handen när du kör bil. Med en mobilhållare slipper du det. Då kan du komma åt mobiltelefonen när du kör utan att behöva hålla i den.

Tänk dock på att du fortfarande måste köra fordonet på ett säkert sätt. Även om din mobiltelefon är fastmonterad i bilen kan du göra dig skyldig till brott om du använder den under körning och inte kan framföra bilen säkert.

Använd ett headset till mobiltelefonen och få händerna fria

Oavsett tillfälle är ett headset ett tillbehör som passar de flesta mobilanvändare. Med ett headset får du händerna fria och kan samtidigt prata i telefon eller lyssna på musik. Om du har ett jobb där du tillbringar mycket tid i telefonen är det väldigt bra att ha ett headset. Då slipper du hålla i mobiltelefonen själv och får dessutom händerna fria till annat.

Sitter du i bilen är ett headset nästan ett måste om du vill kunna prata i telefonen medan du kör. Det beror på att det inte är lagligt att hålla i mobiltelefonen när du sitter bakom ratten.

Lagra bilder på en extern hårddisk och frigör minne

Om du har haft din mobiltelefon i några år kanske minnet börjar bli fullt. Då kan det vara dags att skaffa en extern hårddisk som du kan föra över bilder och filmer på för att frigöra utrymme på mobiltelefonen.

Har du en extern hårddisk behöver du inte köpa det största minnet varje gång du köper en mobiltelefon. I stället kan du nöja dig med ett lägre lagringsutrymme och spara pengar. Det är nämligen billigare att köpa en extern hårddisk med mycket minne än att köpa en mobiltelefon med det största lagringsutrymmet varje gång du köper en ny.

En powerbank låter dig ladda mobiltelefonen när du är på språng

Är du ofta ute eller befinner dig på platser där det inte finns något eluttag är powerbanken det ultimata tillbehöret för din mobiltelefon. Powerbanken fungerar som ett extra batteri som du laddar upp i förväg. Om batteriet på mobilen tar slut när du inte har tillgång till ett eluttag kopplar du in telefonen i powerbanken i stället. Därefter laddas batteriet på din mobiltelefon.

Till Iphones behövs adaptrar

Har du en Iphone behöver du troligtvis olika adaptrar. Från Iphone 7 och framåt finns till exempel ingen vanlig 3,5 mm-ingång för hörlurar.

Numera har Iphones bara stöd för Lightning-tillbehör. För att använda dina gamla hörlurar behöver du en särskilt adapter. Detsamma gäller om du vill lyssna på musik samtidigt som du laddar din Iphone.

Apples produkter är inte heller särskilt kompatibla med konkurrenternas produkter. Om du till exempel vill koppla din Iphone till en PC krävs ytterligare en särskild adapter. Det finns mängder av olika adaptrar att välja mellan beroende på vad du vill göra.

På Apples hemsida kan du se vilka adaptrar som finns till Iphones och vad du kan använda adaptrarna till.